Mim Kemal Öke Cad. No: 3A Nişantaşı / İSTANBUL
Mim Kemal Öke Cad. No: 3A Nişantaşı / İSTANBUL
Yüzyıllardır mükemmel ev sahipliğiyle her misafirini “baş tacı” eden Antakya, 6 Şubat 2023’de yaşanan talihsiz depremin ardından toprakların üzerinde bıraktığı izler silindi. Geleneksellliğimizi kültürümüzü devam ettirmek sürdürülebilir kılmak gelecek nesillerimize katkıda bulunmak hepimizin yaşam borcu. Doğup büyüdüğümüz memleketimizin lezzetlerine sahip çıkmak istedik. Antakya %90 yok olan bir şehir şu an ki haliyle kültürel geleneksel değerlerini devam ettirmeleri mümkün değil demografik yapı dışında insanların çoğu kendilerine yeni yaşam alanları belirledi. İnsanların oraya gitmesi tatması mümkün değil. Bizler Antakya’nın tarım ve hayvancılıkla uğraşan yerel üreticisine, esnafına destek ve köklü mutfağına sahip çıkmayı bir görev edindik. Unutulmaması adına gastronomik değeri yüksek olan Antakya’mızın yemek lezzetlerini devam ettirmek için çaba harcıyoruz ve harcamaya Güzelburç Antakya olarak devam edeceğiz.
Guzelburç tugay Kasabı İstanbul Nişantaşı nda lezzet durağı olmaya mentörümüz ve menü danışmanız Jale Balcı ile Mutfak şefimiz Ümit şabanoğlu ve işletmecimiz Doğan gülüm Antakya nın değerlerine verdikleri özeni ve değeri sürdürülebilir kılmaya devam ediyor.