Mim Kemal Öke Cad. No: 3A Nişantaşı / İSTANBUL
Mim Kemal Öke Cad. No: 3A Nişantaşı / İSTANBUL
Yüzyıllardır mükemmel ev sahipliğiyle her misafirini “baş tacı” eden Antakya, 6 Şubat 2023’de yaşanan talihsiz depremin ardından toprakların üzerinde bıraktığı izler silindi. Geleneksellliğimizi kültürümüzü devam ettirmek sürdürülebilir kılmak gelecek nesillerimize katkıda bulunmak hepimizin yaşam borcu. Doğup büyüdüğümüz memleketimizin lezzetlerine sahip çıkmak istedik. Antakya %90 yok olan bir şehir şu an ki haliyle kültürel geleneksel değerlerini devam ettirmeleri mümkün değil demografik yapı dışında insanların çoğu kendilerine yeni yaşam alanları belirledi. İnsanların oraya gitmesi tatması mümkün değil. Bizler Antakya’nın tarım ve hayvancılıkla uğraşan yerel üreticisine, esnafına destek ve köklü mutfağına sahip çıkmayı bir görev edindik. Unutulmaması adına gastronomik değeri yüksek olan Antakya’mızın yemek lezzetlerini devam ettirmek için çaba harcıyoruz ve harcamaya Güzelburç Antakya olarak devam edeceğiz.
Bizi Daha Yakından TanıyınHatay mutfağı aşığı biri olarak İstanbulda ki yeni favori Hatay Restoranım :) Antakya da Güzelburç Kasabını denemiş biri olarak Antakya ki kalitelerini bozmamışlar :) Özellikle Beytileri çok başarılıydı.. Aynı şekilde de Künefe konusunda çıtır künefe lezzetini yakalamışlar.. Daha iyisi açılana kadar İstanbulda ki en iyi Hatay Mutfağı olmaya adaylar
Bu lezzetleri unutmak mümkün değil ama sıcağı sıcağına yazmak istedim.. işletme menü için bir tebriği hakediyor 2021 de Antakya ya gittiğimizde tattığımız her şey menüde vardı farklı yemekler(başka şehirlere özgü) koyup kafa karıştırmamışlar .. ikram ettikleri biberli ekmek ve ezme nasıl lezzetlerle buluşacağımızı müjdeler gibiydi. Mezelerin hepsi enfes. Humus ve muhammara için ayrı bir yorum bile yazılabilir. Ana yemek olarak Güzelburç beyti ve kâğıt kebabı tercih ettik.9 yaşındaki oğlumuz da beytiyi çok beğendi Ve veeee tabi ki son dokunuşu künefe ve ardından Antakya usulü süvari kahve ile yaptık.
Antakya'nın Güzelburç mahallesinin nefis kasabı Güzelburç Tugay Kasabı , geçtiğimiz günlerde Nişantaşı'nda Güzelburç Antakya ismiyle şubeleşti.Şık mekan yapmışlar. Alkol mevcut. Başlangıçlardan humus , zeytinli zahter , tuzlu yoğurt , sarma içi kısır , muhammara hepsi birbirinden lezzetliydi. Nar ekşili ciğer, güzel yorum olmuş. Onu da sildik süpürdük. Lahmacunu da mis. Kuşbaşı ilaveli sarma beyti tabağı ve tepsi kebabı aldık. Kebaplar satır kıyması, sipariş üzerine hazırlanıyor. Finali Antakya usülü künefe ile yaptık. Yediklerimize diyecek sözüm yok. Servis konusundaki aksaklıklar da düzelirse tadından yenmez